Кадър Държавен департамент на САЩ, уикипедияСитуацията в Афганистан се развива неочаквано

...
Кадър Държавен департамент на САЩ, уикипедияСитуацията в Афганистан се развива неочаквано
Коментари Харесай

Блинкен: САЩ имаха една цел в Афганистан и я изпълнихме. Съперниците ни искат да стоим там

Кадър Държавен департамент на Съединени американски щати, уикипедия

Ситуацията в Афганистан се развива ненадейно за света след изтеглянето на НАТО.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен пред CNN: " Съединени американски щати са вложили милиарди долари за подсилване на афганистанската войска, „ създавайки модерни въоръжени сили с най -модерните оръжия “. " Но това, което е значимо, е фактът, че виждаме по какъв начин тези сили не съумяха да защитят страната и това се случи по -бързо, в сравнение с чакахме ", сподели ръководителят на американската дипломация. ", съобщи Труд.

Американската администрация счита, че талибаните са щели да стартират атака, даже в случай че изтеглянето на американските войски от Афганистан не беше осъществено, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в изявление за  CNN, излъчено в неделя.

" Ако президентът Байдън бе решил да резервира наличието на Съединени американски щати  в Афганистан след 1 май, офанзивите против нашите сили щяха да бъдат обновени. Офанзивата, която виждате в цялата страна, щеше стартира и ние щяхме да се окажем във война с талибаните, " разяснява Блинкен.

„ Както казахме по -рано, ние бяхме в Афганистан с една цел - да се оправим с тези, които направиха атентите на 11 септември 2001 година През тези двадесет години, в които ги изправихме пред правораздаването, ние доста намалихме опасността от „ Ал Кайда в Афганистан за Съединени американски щати, - сподели той. " Ние изпълнихме задачите си. " „ Идеята за опазване на статуквото, задържане на нашите войски тук е просто неправилна “, добави секретарят.

Стратегическите противници на Съединени американски щати в света най -много биха желали американците да останат в Афганистан за още пет до 10 години, сподели Блинкен. " Мисля, че множеството от нашите стратегически противници в света най -много биха желали да останем в Афганистан за още една година, за пет години, за 10 години ", сподели той.

Поддържането на американско военно наличие в Афганистан обаче не би отговаряло на националните ползи на страната, сподели Блинкен. " Запазването на наличието в Афганистан за още една година, пет или 10 години не би отговаряло на нашите национални ползи. Англичаните бяха там дълго време през 19 век, руснаците през 20 век. Ние към този момент сме били там два пъти по -дълго от руснаците ", сподели той.

Афганистанската войска, макар поддръжката от Вашингтон, показва неспособността си да отбрани страната даже по -бързо, в сравнение с Съединени американски щати чакаха, сподели още държавният секретар.

Според него Съединени американски щати са вложили милиарди долари за подсилване на афганистанската войска, „ създавайки модерни въоръжени сили с най -модерните оръжия “. " Но това, което е значимо, е фактът, че виждаме по какъв начин тези сили не съумяха да защитят страната и това се случи по -бързо, в сравнение с чакахме ", сподели ръководителят на американската дипломация.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР